BuiltWithNOF
Abisko - Kvikkjokk 2004

Google
 

Abisko-Nikkaloukta är den sträcka av Kungsleden som de flesta vandrare väljer när de gör en lite längre tur i Lapplandsfjällen. Det är en mycket vacker sträcka i högalpin miljö som absolut har sin tjusning.

Hög förslitning i kombination med dåligt underhåll av spänger gör dock att sträckningen Abisko-Nikkaloukta tappat en del av sin attraktion

Det är därför synd att inte fler fortsätter söderut från Singi-stugorna på Kungsleden mot Kaitumjaure, och sedan via Saltoloukta vidare söderut till Kvikkjokk. Sträckningen Singi-Kvikkjokk är betydligt mindre frekventerad och leden är därigenom inte lika sliten och stenig som mellan Abisko och Nikkaloukta. Naturen är dessutom mer omväxlande och varierad än den är längs den nordligaste delen av Kungsleden.

Min förhoppning är att ge flera inspiration att testa sträckningen Abisko-Kvikkjokk, Första delen av Kungsleden mellan Abisko och Singi är väl frekventerad av de vandrare som går den klassiska sträckningen Abisko-Nikkaluokta. Fortsättningen från Singi till Kvikkjokk är dock mindre frekventerad vilket är synd då den bjuder på väl så intressanta upplevelser.

 

Snöbrygga vid Tjäktja

 

[Hem] [Kvikkjokk-Hemavan] [Fotogalleri 2005] [Abisko-Kvikkjokk] [Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Fotogalleri] [Sarek2003] [Abisko-Kvikkjokk] [Fotogalleri2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Fotogalleri2000] [Länkar] [Gästbok] [Donationer] [Arctic Excursions] [Kvikkjokk-Hemavan] [Photo Gallery 2005] [Abisko - Kvikkjokk] [Photo Gallery 2004] [Sarek2003] [Abisko-Kvikkjokk] [Photo Gallery 2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Photo Gallery 2000] [Links] [Guest Book] [Donations]