BuiltWithNOF
Rävfallet -Ammarnäs

Google
 

2005-07-16 (kl. 12:45), Stuorajåbba (O1513565, N7327978) 20ºCÕ

Jag rastar för lunch här där jag hittat lite rinnande vatten. Det är mycket varmt. Solen kom fram på förmiddagen (och myggen) och det har inte funnits något vatten sedan en utlöpare av Vuoisbäcken i backen upp från Rävfallsstugan.

Efter det att jag lämnat Sjnultjiestugan igår så har det varit fint väder. Leden var ganska tråkig fram till länsgränsen. När man kom in i Västerbotten så förändrades landskapet och blev böljande och vackert. Jag mötte två tjejer innan länsgränsen igår och såg ett tält vid Guoletsbäcken annars har jag inte mött någon.

Jag tog den nya sträckningen av Kungsleden och vek av västerut mot Rävfallet. Leden var bra med undantag av branten nedför i den täta björkskogen. Myggen försvann i skogen men koncentrationen måste istället läggas på var man satte fötterna. Det var halt och stenigt och flera träd låg over leden. Det var inga problem att hitta även om leden inte var utmärkt.

Jag nådde Rävfallsstugan vid ca 2300. Då var det lugnt och tyst, men stugan var full av fjällryttare. Det visade sig att det var en grupp på 9 personer från företaget Fjällhästen. De hade varit ute en vecka och sov över här på sin sista etapp ned mot Ammarnäs. På morgonen blev jag bjuden på frukost med gröt och färskt bröd vilket jag inte tackade nej till.

Jag startade mot Ammarnäs vid 9-tiden på morgonen. Stigningen upp från Rävfallsstugan var inte alltför brant. Uppe på kalfjället trixar sig sommarleden fram för sig själv. På kartan ser det ut som om sommar- och vinterleden sammanfaller, men så är inte riktigt fallet. Landskapet är böljande och vackert lågfjäll även om man ser några högre toppar vid horisonten.

Planen är att ta en liten kortare dag idag. Stanna i Ammarnäs, duscha, tvätta upp kläderna, och sova i en säng.

2005-07-16 (kl. 21:12), Fjällhästen (O1518058, N7317512) 15ºC Õ

Det gick fint att ta sig den sista biten fram till Ammarnäs. Utsikten var vacker och leden på fjället var bra. Solen kom fram och brände ordentligt.

Nere i björkskogen var leden till att börja med jämn och trevlig, men blev allt eftersom alltmer stenig. Stora delar av leden var ren traktorväg.

Vägvisarna längs leden låg huller om buller och visade på dåligt underhåll. Antagligen har de körts ned någon vinter och sedan inte satts upp igen.

Sista biten ned mot byn var mycket brant och dessutom dåligt utmärkt. Jag kom ut i slalombacken och fortsatte till Fjällhästens vandrarhem. Efter en välbehövlig dusch så gick jag upp till STF och tvättade en maskin med alla kläder. Det skall bli skönt att starta imorgon med rentvättat på kroppen.

 

[Hem] [Kvikkjokk-Hemavan] [Dag 0] [Dag 1] [Dag 2] [Dag 3] [Dag 4] [Dag 5] [Dag 6] [Dag 7] [Dag 8] [Dag 9] [Fotogalleri 2005] [Abisko-Kvikkjokk] [Fotogalleri] [Sarek2003] [Abisko-Kvikkjokk] [Fotogalleri2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Fotogalleri2000] [Länkar] [Gästbok] [Donationer] [Arctic Excursions] [Kvikkjokk-Hemavan] [Photo Gallery 2005] [Abisko - Kvikkjokk] [Photo Gallery 2004] [Sarek2003] [Abisko-Kvikkjokk] [Photo Gallery 2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Photo Gallery 2000] [Links] [Guest Book] [Donations]