BuiltWithNOF
Sarek Dag 3

Google
 

2003-07-14 (kl. 1950)

Jag startade strax efter 0900 imorse. Det var strålande solsken och vindstilla. En skarp kontrast mot dagarna innan. Det var hett i tältet redan vid 6-tiden på morgonen. Natten var dock kall. Vaknade under natten, och fick komplettera klädseln med en extra tröja.

Det var bra flyt i steget fram till Låddejåhkå. Där stannade jag en stund och begrundade den långa och branta uppförsbacken. Den såg grym ut. Som grädde på moset var det nu dessutom 20-25°C och vindstilla. Jag bunkrade upp med kex, jordnötter, och vatten innan jag började stretandet uppför. Jag ville ta backen i ett steg utan att behöva stanna för matlagning i backen. Det tog mig styvt 2 timmar att ta mig upp. Med en tung ryggsäck full med proviant så här i början av vandringen kändes det OK.

Högst uppe vid Pårka funderade jag på att ta en längre rast. Det var nu 25°C och sol från en molnfri himmel. Jag tog dock sats ned för utförslöpan när jag ändå hade ångan uppe och kom fram till Árasluokta ca 1700.

Jag hade kunnat fortsätta mot Staloluokta. Men även om jag bara tillryggalagt 15km under dagen hade uppförsbacken i gassande solsken och med full packning slitit hårt. Jag bestämde mig för att övernatta i stugan.

Ett bad nere i jokken kändes skönt efter en mycket svettig dag. Jag passade också på att tvätta upp kläderna och hänga upp dem för torkning. Efter Spagetti Bolognese, och Drottningkräm till efterrätt, kröp jag ned i sovsäcken. Under dagen hade jag mött 20 vandrare och passerat ytterligare 7. Det skulle antagligen bli glesare med folk framöver.

[Hem] [Kvikkjokk-Hemavan] [Fotogalleri 2005] [Abisko-Kvikkjokk] [Fotogalleri] [Sarek2003] [Sarek Dag 0] [Sarek Dag 1] [Sarek Dag 2] [Sarek Dag 3] [Sarek Dag 4] [Sarek Dag 5] [Sarek Dag 6] [Sarek Dag 7] [Sarek Dag 8] [Sarek Dag 9] [Epilog] [Abisko-Kvikkjokk] [Fotogalleri2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Fotogalleri2000] [Länkar] [Gästbok] [Donationer] [Arctic Excursions] [Kvikkjokk-Hemavan] [Photo Gallery 2005] [Abisko - Kvikkjokk] [Photo Gallery 2004] [Sarek2003] [Abisko-Kvikkjokk] [Photo Gallery 2002] [Abisko-Nikkaluokta] [Photo Gallery 2000] [Links] [Guest Book] [Donations]